Hoe doe ik een melding?

Om een melding te doen op het Fietsersbond Meldpunt heb je een paar dingen nodig. Ten eerste de locatie waar je een melding over wilt doen. Voor een goede afhandeling is het belangrijk om deze locatie zo precies mogelijk op te geven. Je kunt hiervoor natuurlijk gebruik maken van de kaart. Bij het laden van het meldpunt hebben we je gevraagd of we je huidige locatie mogen gebruiken. Standaard staat de kaart ingezoomd op deze locatie. Met de +/- knopjes linksboven of met het scrollwiel van je muis zoom je in of uit. Je kunt ook zoeken via het zoekvenster. Via de knop ‘Mijn locatie’ kun je altijd terug naar je huidige locatie.

plaats_pion

Ben je eenmaal op de plek van je melding aangekomen, dan kun je via de rode prikker of het gele lampje rechtsboven een melding of idee plaatsen.

pion_lamp

Als je op de prikker of het lampje klikt wordt deze eerst in het midden van de kaart geplaatst. Door met de muis op het icoontje te gaan staan en de linkermuisknop ingedrukt te houden, kan je de melding naar de juiste plek slepen.

plaats_pion

Vul vervolgens het meldingsformulier volledig in. Je adresgegevens hebben we nodig omdat veel gemeenten een melding anders niet in behandeling (kunnen) nemen. Je kunt ook eenmalig een account aanmaken, dan hoef je je gegevens in het vervolg niet meer in te vullen en krijg je ook een eigen pagina. Op deze pagina kan je bijvoorbeeld je eigen meldingen terugvinden, deze opgelost verklaren, of verwijderen.

nieuw_probleem

Je hebt in dit formulier ook de mogelijkheid om een foto in te sturen. Dit is echter niet verplicht. Heb je alle velden ingevuld, druk dan onderaan het formulier op de knop ‘Voeg melding toe’.

voegmelding

LET OP: Hoewel we je melding nu hebben opgeslagen, is hij nog niet zichtbaar op de kaart. Je ontvangt na plaatsing een e-mail. Klik hierin op de link ‘Bevestig mijn melding’ om je melding definitief op de kaart te zetten en te mailen aan de wegbeheerder en de Fietsersbond.  Als je een eigen account hebt, is bevestigen via de mail niet nodig en komen je meldingen wel onmiddellijk op de kaart en gaan ze direct naar de wegbeheerder.

mail

Door het klikken op de link, bevestig je de melding en staat hij op de kaart. Je kunt nu de link doorsturen aan anderen via mail, Facebook of Twitter.

Nadat de melding is bevestigd en doorgestuurd naar de wegbeheerder, krijg je een bevestigingsmail. Deze kan verschillen van gebied tot gebied en van melding tot melding. Dit is afhankelijk van of in het gebied van de melding een afdeling van de Fietsersbond actief deelneemt, en of de wegbeheerder wel of niet bekend is (bijna altijd wél).